یکی از عادات ایرانیان از گذشته تا امروز رب گرفتن از انواع میوه ها می باشد که در واقع ما از این ربها به عنوان چاشنی غذا استفاده می کنیم، رب گوجه فرنگی، رب آلو و به خصوص رب انار خوشمزه که بسیار پر طرفدار می باشد، این محصول قیمت مناسبی هم دارد و بسیاری از افراد امکان خرید آن را دارند.
اما می خواهیم در باره ی رب انار سوغاتی کجاست و اولین بار به چه کسانی به فرمولاسیون این سس خوشمزه با طعمی بی نظیر رسیدند بحث و صحبت کنیم.
انار میوه ای درختی می باشد که دارای رنگ قرمز با ظاهری زیبا و جذاب است که با دانه های یاقوتی کبود مانند که رنگ آنها هم قرمز، سیاه یا سفید پر شده است این میوه دوست داشتنی و محبوب در ایران و کشورهای اطراف آن مانند افغانستان، ترکیه، عراق و پاکستان کشت می شود.
انار این مناطق جزو مرغوب ترین انارها بوده و از جمله گیاهانی است که از گذشته های بسیار دور توسط بشر به ثبت رسیده است.
ایران یکی از بزرگترین تولید کنندگان انار بوده که مرغوب ترین آنها در شهرستانهای استان مرکزی یعنی ساوه و شهرستان پاوه در استان کرمانشاه برداشت می شود که انار بجستان هم معروف ترین انار ایران می باشد.
انار میوه ای است که در محیطهای مختلف رشد می کند و در آب و هوای خشک و گرم سازگاری بیشتری را دارد، اما کیفیت این میوه به دلیل خاک متفاوتی که در آن کشت می شود متفاوت خواهد بود.
این میوه یکی از میوه های کاربردی محسوب می شود و برای سلامتی انسان بسیار مهم است و دارای ویتامینهایی مثل B6، B12، Ca13 و A می باشد که این املاح مورد نیاز بدن نیز می باشد.
این میوه معمولاً در فصل پاییز کشت شده و به بازار عرضه می شود و برای ایرانیان نماد شب یلدا نیز می باشد، این میوه زیبا و دلپذیر طبیعتی سرد دارد و به دلیل رنگ قرمز آن دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان است بنابراین می تواند پاکسازی و سم زدایی کبد را از بدن انجام دهد و خطرات رادیکالهای آزاد مانند اشعه های خورشیدی را که در برخی موارد منجر به مرگ سلول و سرطان می شود را از بین ببرد.
میوه انار با عناصر و ویتامینهایش فواید زیادی برای ما به همراه دارد و همچنین این ماده مغذی در پوست انار موجود است بنابراین پوست انار مصارف دارویی دارد.
پوست انار دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین C است این خاصیت ضد التهابی برای بیماریهای التهابی دستگاه گوارش و پیشگیری از سرطانهای این سیستم است، شاید یکی از دلایلی که این میوه در فصل زمستان و پاییز برای سرماخوردگی و عرقیات فصلی موثر است این باشد.
آب انار می تواند یکی از ویتامین C لازم برای بدن باشد ویتامین C این میوه می تواند باعث ایجاد واکنشهای مفید در بدن گردد، در صورتی که این میوه خشکبار شود با استفاده از آنها در زمانهای مختلف اثرات معجزه آسای آنها را مشاهده خواهید کرد و همچنین انار برای فولیکولهای مو بسیار مفید بوده و باعث تقویت و رشد آنها می شود.
همچنین انار داروی معجزه آسایی در برابر سرطان، بیماری قلبی، دیابت، آلزایمر و چاقی است همچنین از هسته دانه های روغن انار که با قرار دادن دانه ها تحت فشار زیاد استخراج می شود، گرفته شده که حاوی فلاونوئید، لینولئیک اسید و الیک اسید است و استفاده از آن برای جوانسازی پوست و جوش صورت مناسب بوده و نیز از آن برای تولید محصولات مو مانند شامپو غیره استفاده می گردد.
اما در باره ی رب انار باید بگوییم که رب انار را با طعمهای مختلفی از جمله شیرین، ملس و ترش درست می کنند که همگی مانند خود انار سرد هستند و هر کدام دارای خواص ویژه ای هستند که نوع شیرین آن مثلاً برای تصفیه خون موثر می باشد اما رب انار ترش برای کاهش حالت تهوع در دوران بارداری مناسب بوده ولی در حالت کلی رب انار برای کاهش تهوع خون و کاهش مواد صفراوی بسیار مفید است.
رب انار برای کاهش کلسترول و کاهش میزان چربیهای بد خون و عدم ته نشین شدن آنها در رگها بسیار مفید است استفاده از آن برای نارسایی قلبی نیز ضروری می باشد.
مرهمی در طب سنتی با رب انار و عسل درست می شود که برای زخم تجویز می شود، همچنین لازم به ذکر است که بیشتر خواص بیان شده برای میوه انار برای رب انار نیز وجود دارد همچنین این امکان را به ما می دهد که از انار به هر شکلی یعنی آب انار، رب یا روغن هسته و حتی پوسته ی آن هم استفاده کنیم.
از رب انار برای غذاهای اصیل ایرانی مانند فسنجان و مرغ ترش، نادون و غیره استفاده ی فراوانی می شود، جالب است که تولید و پخت رب انار در برخی مناطق یک سنت محسوب شده که همه ساله برای پخت آن آماده می شوند.
رب انار خانگی به روشهای مختلفی تهیه می شود و روش سنتی به این صورت است که آب انارها را با ابزار مکانیکی جدا می کنند و سپس به فرآیند جوشیدن و غلیظ شدن می رسد، در روش دوم هم ابتدا انارها را به روش مخصوصی که سرعت بالایی دارد تبدیل یه دانه کرده و سپس آنها را می جوشانند تا دانه های انار نرم شوند بعد از سرد شدن آن را به صورت رب مخصوص در می آورند و سپس هسته های انار را از آن جدا می کنند تا یک دست شوند.
رب اناری که در این دو روش انجام می شود غلظت آن تا حدودی متفاوت است در روش اول چون جوشانده می شود فقط آب دانه انار تا حدودی رقیق تر از روش دوم رب انار است که به آن رب انار گوشتی نیز می گویند.
تمام مراحل تهیه رب انار باید در محیطی تمیز انجام شود زیرا رب انار دارای اثرات لزج است و به راحتی می تواند لکه ها را جذب کند.
اگر به فکر تهیه رب انار با کیفیت و بهداشتی از مراجع معتبر هستید، می توانید به سایت ما مراجعه کرده و از محصولات با کیفیت و مرغوب موجود لذت ببرید.
تنها کافیست با شماره ی داخل سایت تماس گرفته و از مشاوره ی کارشناسان بهره مند گردید.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.