رب انار ساوه از معروف ترین رب انار های تولیدی در سراسر کشور است و افراد در هرکجای کشور خواستار خرید این رب انارهای با کیفیت می باشند.
درباره ی رب انار
رب انار با استفاده از انواع انار شیرین و ترش تهیه می شود که در از غلیظ کرن آب انار توسط حرارت بوجود می آید که کیفیت آن بسته خالصی و ناخالصی آن متفاوت است.
رب انار ساوه
نوع و مزه ی انار در تولید رب انار مرغوب بسیار موثر است.طبق تجربه ی باغداران شهرستان ساوه برای بهتر شدن رب انار بهتر است از انارهای یکدست استفاده کنیم.
۱۵ درصد انار شهرستان ساوه به رب انار تبدیل می شود که با توجه به مرغوبیت بالای این رب انار تقاضای بالای از سراسر کشور دارد.
مجموعه های تولیدی زیادی در شهرستان های دیگر همچون همدان،ارومیه،کرمانشاه و شیراز خواستار انار ساوه برای رب انار می باشند.
روش تولید رب انار در ساوه
برای تولید هر کیلو رب انار به هشت کیلو انار احتیاج داریم.
مواد لازم برای تولید رب انار:
• انار(هشت کیلو)
• آب(سه لیوان)
• نمک(یک قاشق غذاخوری)
دانه های انار در چرخ گوشتی ریخته تا آب آن خارج شود. می توانیم تفاله های بدست آمده را دور بریزیم. آب انار را در قابلمه ریخته و روی حرارت قرار می دهیم تا غلیظ شود.
نکته در تولید رب انار
اگر رب انار خیلی غلیظ باشد بعد از گذاشتن در یخچال خیلی سفت می شود و هنگام استفاده از آن به عنوان چاشنی دیر حل می شود،و دچار مسئله خواهید شد.
اگر غلطت کمی داشته باشد در حالی که حالت آن شل باشد نیز کپک میزند.
پس رب انار باید نه شل و نه سفت باشد،بنابراین رسیدن به غلظت مناسب نیازمند تجربه می باشد.
رب انار در طب سنتی
طبع رب انار با توجه به نوع اناری که برای تهیه ی آن استفاده می شود متفاوت است. رب انار شیرین و ملس دارای طبع سرد رو به معتدل است و رب انار ترش دارای طبع سرد و تر می باشد. از آن جا که رب انار دارای طبع سرد می باشد افرادی که سرد مزاج هستند باید در مصرف آن احتیاط کنند.
ضعیف شون معده و ابتلا به یبوست از جمله عوارض مصرف زیاد رب انار می باشد.